RSS Feed Facebook Twitter

 

Română

 

În timp ce, după cum puteţi observa, recunoaştem pe deplin rolul principal atribuit limbii engleze pe Internet, totuşi Studio Legale Sutti este, în mod cert, împotriva “monoglotismului anglo-saxon” în domeniul relaţiilor internaţionale şi în domeniul relaţiilor de afaceri.

În afara contribuirii la sărăcirea nivelului semantic şi al identităţii culturale, folosirea sistematică şi exclusivă a limbii engleze în contactul dintre persoane de naţionalităţi diferite duce la apariţia unui număr crescut de inconvenienţe practice, printre care, nu în ultimul rând, neînţelegeri, ca urmare a folosirii unei terţe limbi din partea celor două părţi, conducând astfel la dificultatea dezvoltării unor discuţii referitoare la instituţii şi concepte aparţinând sistemelor juridice care au ca provenienţă dreptul roman, precum cele ale Europei continentale şi Japoniei, într-o limbă vorbită exclusiv în ţările cu sistem de “common law”.

Toţi cei care nu sunt de origine engleză, australiană, americană, scoţiană etc, sunt, desigur, încurajaţi să folosească limba maternă în contactele cu membrii SLS de fiecare dată când e posibil; a doua posibilitate este aceea a folosirii limbii italiene, în cazul în care se cunoaşte destul de bine această limbă; sau se poate folosi oricare altă limbă a Europei continentale, cu condiţia de a fi cunoscută suficient de ambii interlocutori.

Pentru o mai mare uşurintă, vă oferim aici câteva informaţii în ceea ce priveşte Cabinetul, colegate direct cu alte date accesibile pe acest “site” în limba română.

În ceea ce priveşte corespondenţa, Cabinetul dispune, în momentul de faţa, de următoarele limbi:

Unii dintre membrii Cabinetului nostru, sunt deopotrivă cunoscători ai limbilor: portugheză, finlandeză sau olandeză şi flamingo.


Latest News

Innovation& Excellence Awarda elects Studio Legale Sutti is Arbitration Law Firm of 2021

Milan, 06 May 2021 In its Innovation & Excellence Awards 2021 Corporate Live Wire elected […]

Cazzaniga coordinatrice del corso ODCEC “La prova e la consulenza tecnica in materia economica nel processo”

Milano, 22/02/2021 I ringraziamenti dell’Ordine dei Commercialisti ed Esperti Contabili di Milano per l’ennesimo contributo […]

Video di Stefano Sutti a Dig.Eat 2021

Milano, 01/02/2021 Il video dell’intervento completo di Stefano Sutti a Dig.Eat sul canale Youtube dello […]